Zalmfilet Warmgerookt

Bij warm gerookte zalm wordt de zalm eerst geheel ontdaan van graatjes waarna deze in mootjes wordt gesneden. Deze mootjes gaan kort in een pekel bad (Ongeveer 15 min).  Na het pekelen worden de mootjes op rook rekken gelegd en onder een hoge temperatuur gerookt (65ºC). De combinatie van hoge temperatuur,een dikke rook van eiken- en beukenhout en het vakmanschap van onze ambachtelijke visroker uit Volendam maakt de zalm van binnen mooi rosé en geeft de zalm aan de buitenzijde een mooi bruin korstje. Deze manier van zalm bereiden maakt de zalm zeer geschikt als hoofdmaaltijd zoals een pastamaaltijd of maaltijdsalade.
Produktiemethode Aquacultuur
Vangstmethode Kweek
Vangstgebied Noorse Fjorden
Haven van aanvoer Omgeving van Alesund
Ingrediënten Zalm,zout,rook
Allergenen Vis
Energie 200 kcal
893,000 kj
Eiwitten 25 gr
Koolhydraten 0,0 gr
- waarvan suikers 0,0 gr
Vet 11,2 gr
- waarvan verzadigd 2,6 gr
Zout 2,75 gr

Zalmfilet Warmgerookt

Salmo Salar

Bij warm gerookte zalm wordt de zalm eerst geheel ontdaan van graatjes waarna deze in mootjes wordt gesneden. Deze mootjes gaan kort in een pekel bad (Ongeveer 15 min).  Na het pekelen worden de mootjes op rook rekken gelegd en onder een hoge temperatuur gerookt (65ºC). De combinatie van hoge temperatuur,een dikke rook van eiken- en beukenhout en het vakmanschap van onze ambachtelijke visroker uit Volendam maakt de zalm van binnen mooi rosé en geeft de zalm aan de buitenzijde een mooi bruin korstje. Deze manier van zalm bereiden maakt de zalm zeer geschikt als hoofdmaaltijd zoals een pastamaaltijd of maaltijdsalade.