Info
Vangst & productie
Produktiemethode | Wildvangst |
Vangstmethode | Long line. Bijdeze visserijtechniek worden er lange lijnen in zee uitgezet met hieraan bevestigd korte zijlijnen met aas. Deze visserij wordt als duurzaam beschouwd, aangezien er geen verstoring van het bodemleven plaatsvindt. Aangezien deze visserij voornamelijk s'nachts plaatsvindt is de bijvangst van zeevogels minimaal. |
Vangst gebied
Vangstgebied | Noord-oost atlantische oceaan rond de Lofoten |
Haven van aanvoer | Diverse havens op Lofoten. O.a. Sorvagen,Scolvaer,Kabelvag, Hanoya en Nusfjord. |
Ingrediënten
Ingrediënten | Kabeljauw |
Allergenen | Vis |
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 72 kcal |
304,000 kj | |
Eiwitten | 16,4 gr |
Koolhydraten | 0,0 gr |
- waarvan suikers | 0,0 gr |
Vet | 0,7 gr |
- waarvan verzadigd | 0,1 gr |
Zout | 0,15 gr |
Skreifilet
Gadus Morua
„De Skrei is een Kabeljauw als geen andere… De naam Skrei betekent in het Noors ‚Zwerver‘. Tussen eind januari en eind maart voltrekt zich elk jaar een wonder ter hoogte van de noordelijke kusten van Noorwegen. De Skrei legt grote afstanden af om zich te kunnen voortplanten in het gebied waar hij geboren is. In de loop van zijn lange zeereis wijzigt hij zijn voedings-patroon om zich overvloedig te voeden met lodden (kleinste soort van de zalm-vissen) en krill (planktonkreeftjes). Zo ontwikkelt hij een vast vlees, wit als de sneeuw van de gletsjers. De Skreivisserij is net als de Nederlandse kabeljauwvisserij individueel gequoteerd. Alléén vissers die beschikken over een vergunning mogen de Skrei aanlanden.
„