Info
Vangst & productie
Produktiemethode | Wildvangst |
Vangstmethode | Twinrig |
Vangst gebied
Vangstgebied | Noord oost atlantische oceaan voor de nederlandse,duitse en deense kust |
Haven van aanvoer | Urk |
Ingrediënten
Ingrediënten | Schol |
Allergenen | Vis |
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 94 kcal |
393,000 kj | |
Eiwitten | 19 gr |
Koolhydraten | 0,0 gr |
- waarvan suikers | 0,0 gr |
Vet | 2,0 gr |
- waarvan verzadigd | 1,0 gr |
Zout | 0,3 gr |
Scholfilet
Pleuronectus platessa
De Schol begint zijn levenscyclus als rondvis. Als ze ongeveer 1 cm groot zijn, begint de transformatie naar platvis. Het linkeroog verschuift naar de bovenkant van de kop. De onderkant van de platvis wordt wit en de bovenkant groen-bruin met oranje stippen.
De visstand van de schol is vanaf 2000 fors toegenomen, en is momenteel de hoogste van de afgelopen 50 jaar.
De verduurzaming van de visserij op schol heeft hier duidelijk zijn vruchten afgeworpen.
De schol die van Meines koopt is 100 % Msc gecertificeerd.
Van Meines koopt en verwerkt schol van de volgende MSC gecertificeerde schepen :
De P224, de GY 127 en de L153.