Info
Vangst & productie
Produktiemethode | Wildvangst |
Vangstmethode | Ringzegen ( Purse Seine). Bij deze vangstmethode wordt de vis ingesloten door een groot net waarna de onderkant van het net met een sluitlin bij elkaar wordt getrokken. Deze vangstmethode heeft geen nadelige effecten voor het bodemleven. |
Vangst gebied
Vangstgebied | Noord-oost atlantische oceaan ten noord oosten van Schotland |
Haven van aanvoer | Peterhead |
Ingrediënten
Ingrediënten | Schelvis |
Allergenen | Vis |
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 78 kcal |
330,000 kj | |
Eiwitten | 18,3 gr |
Koolhydraten | 0,0 gr |
- waarvan suikers | 0,0 gr |
Vet | 0,5 gr |
- waarvan verzadigd | 0,1 gr |
Zout | 0,15 |
Schelvisfilet
Melannogrammus aeglefinus
Schelvis behoort tot de familie van de Kabeljauwachtigen. De Schelvis heeft als duidelijk kenmerk de zwarte zijlijn en de zwarte vlek achter de kieuwen, de zgn. ‘petrusduim’ . De Schelvis komt in dezelfde gebieden voor als de Kabeljauw en voedt zich met kleine kreeftjes, mosselen, wormen en kleine visjes. In Groot Brittannie wordt de Schelvis veel gebruikt als ingredient van de Fish and Chips. Ook wordt hij hier veel gerookt als Smoked Haddock verkocht.