Schelvisfilet

Schelvis behoort tot de familie van de Kabeljauwachtigen. De Schelvis heeft als duidelijk kenmerk de zwarte zijlijn en de zwarte vlek achter de kieuwen, de zgn. 'petrusduim' . De Schelvis komt in dezelfde gebieden voor als de Kabeljauw en voedt zich met kleine kreeftjes, mosselen, wormen en kleine visjes. In Groot Brittannie wordt de Schelvis veel gebruikt als ingredient van de Fish and Chips. Ook wordt hij hier veel gerookt als Smoked Haddock verkocht.
Produktiemethode Wildvangst
Vangstmethode Ringzegen ( Purse Seine). Bij deze vangstmethode wordt de vis ingesloten door een groot net waarna de onderkant van het net met een sluitlin bij elkaar wordt getrokken. Deze vangstmethode heeft geen nadelige effecten voor het bodemleven.
Vangstgebied Noord-oost atlantische oceaan ten noord oosten van Schotland
Haven van aanvoer Peterhead
Ingrediënten Schelvis
Allergenen Vis
Energie 78 kcal
330,000 kj
Eiwitten 18,3 gr
Koolhydraten 0,0 gr
- waarvan suikers 0,0 gr
Vet 0,5 gr
- waarvan verzadigd 0,1 gr
Zout 0,15

Schelvisfilet

Melannogrammus aeglefinus

Schelvis behoort tot de familie van de Kabeljauwachtigen. De Schelvis heeft als duidelijk kenmerk de zwarte zijlijn en de zwarte vlek achter de kieuwen, de zgn. ‘petrusduim’ . De Schelvis komt in dezelfde gebieden voor als de Kabeljauw en voedt zich met kleine kreeftjes, mosselen, wormen en kleine visjes. In Groot Brittannie wordt de Schelvis veel gebruikt als ingredient van de Fish and Chips. Ook wordt hij hier veel gerookt als Smoked Haddock verkocht.