Rauw gepelde Garnaal

Deze Garnalen worden gekweekt in een BAP gecertificeerde kwekerij in India. Om het BAP certificaat te mogen voeren worden kwekerijen en verwerkingsbedrijven op de volgende punten beoordeeld:
  1. Ecologische verantwoordelijkheid – waarbij gelet wordt op alle milieu aspecten zoals afval en watermanagement – gebruik van chemicaliën behoud van het natuurlijk leefgebied van de garnaal en het instant houden van de biodiversiteit.
  2. Voedsel veiligheid – hygiëne, temperatuurbewaking, transport, diergeneesmiddelen volgens HACCP richtlijnen.
  3. Tracebility/herkomstbewaking – duidelijke administratie van kwekerij tot eindgebruiker.
  4. Sociale verantwoordelijkheid – goede arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid en veiligheid regels.
Produktiemethode Aquacultuur
Vangstmethode Kweek
Vangstgebied Kakinada India
Haven van aanvoer
Ingrediënten Garnaal
Allergenen Schaaldieren, water, zout, E451
Energie 72 kcal
301,000 kj
Eiwitten 11,1 gr
Koolhydraten 0,0 gr
- waarvan suikers 0,0 gr
Vet 0,8 gr
- waarvan verzadigd 0,32 gr
Zout 0,16 gr

Rauw gepelde Garnaal

Litopenaeus vannamei

Deze Garnalen worden gekweekt in een BAP gecertificeerde kwekerij in India. Om het BAP certificaat te mogen voeren worden kwekerijen en verwerkingsbedrijven op de volgende punten beoordeeld:

  1. Ecologische verantwoordelijkheid – waarbij gelet wordt op alle milieu aspecten zoals afval en watermanagement – gebruik van chemicaliën behoud van het natuurlijk leefgebied van de garnaal en het instant houden van de biodiversiteit.
  2. Voedsel veiligheid – hygiëne, temperatuurbewaking, transport, diergeneesmiddelen volgens HACCP richtlijnen.
  3. Tracebility/herkomstbewaking – duidelijke administratie van kwekerij tot eindgebruiker.
  4. Sociale verantwoordelijkheid – goede arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid en veiligheid regels.