Makreelfilet warm gerookt

De Makreel zwemt in scholen en kan selectief worden gevangen zonder bodemberoering. Het makreelbestand groeit geleidelijk. De makreel wordt aan boord binnen enkele uren na vangst diepgevroren in platen van 20 kg. In de rokerij wordt de makreel ontdooid, van ingewanden ontdaan en een nacht gepekeld in zout water. Hierna worden ze aan een speet geregen en op ambachtelijke wijze warm gerookt bij een temparatuur van ca. 80 graden. Als de makreel afgekoeld is,is hij klaar om op vakkundige wijze gefileerd en van graatjes te worden ontdaan. Makreel is rijk aan Omega 3 vetzuren en dus zeer gezond.
Produktiemethode Wildvangst
Vangstmethode Pelagische trawl
Vangstgebied Noord atlantische oceaan van Ijsland tot Noorwegen
Haven van aanvoer IJmuiden
Ingrediënten Makreel, zout,rook
Allergenen Vis
Energie 312 kcal
1306 kj
Eiwitten 26 gr
Koolhydraten 0,0 gr
- waarvan suikers 0,0 gr
Vet 26 gr
- waarvan verzadigd 5,5 gr
Zout 0,6 gr

Makreelfilet warm gerookt

Scomber scombrus

De Makreel zwemt in scholen en kan selectief worden gevangen zonder bodemberoering. Het makreelbestand groeit geleidelijk. De makreel wordt aan boord binnen enkele uren na vangst diepgevroren in platen van 20 kg. In de rokerij wordt de makreel ontdooid, van ingewanden ontdaan en een nacht gepekeld in zout water. Hierna worden ze aan een speet geregen en op ambachtelijke wijze warm gerookt bij een temparatuur van ca. 80 graden. Als de makreel afgekoeld is,is hij klaar om op vakkundige wijze gefileerd en van graatjes te worden ontdaan. Makreel is rijk aan Omega 3 vetzuren en dus zeer gezond.