Koolvisfilet

De Koolvis is het onbekende zusje van de Kabeljauw. De koolvis is door zijn zachte visvlees uitstekend geschikt voor verwerking. Zijn volle smaak krijgt de Koolvis van de Haring, Spiering, Sprot en Garnalen waarmee hij zich voedt. Onze Koolvis wordt gevangen in de koude wateren ten Noord-Oosten van Schotland en aan wal gebracht in Peterhead.
Produktiemethode Wildvangst
Vangstmethode Ringzegen ( Purse Seine). Bij deze vangstmethode wordt de vis ingesloten door een groot net waarna de onderkant van het net met een sluitlin bij elkaar wordt getrokken. Deze vangstmethode heeft geen nadelige effecten voor het bodemleven.
Vangstgebied Noord oostelijk deel van de Atlantische Oceaan. Ten noorden van Schotland
Haven van aanvoer Peterhead
Ingrediënten Koolvis
Allergenen Vis
Energie 80 kcal
333,000 kj
Eiwitten 17,2 gr
Koolhydraten 0,0 gr
- waarvan suikers 0,0 gr
Vet 1,2 gr
- waarvan verzadigd 0,2 gr
Zout 0,207 gr

Koolvisfilet

Pollachius Virens

De Koolvis is het onbekende zusje van de Kabeljauw. De koolvis is door zijn zachte visvlees uitstekend geschikt voor verwerking. Zijn volle smaak krijgt de Koolvis van de Haring, Spiering, Sprot en Garnalen waarmee hij zich voedt. Onze Koolvis wordt gevangen in de koude wateren ten Noord-Oosten van Schotland en aan wal gebracht in Peterhead.