Info
Vangst & productie
Produktiemethode | Wildvangst |
Vangstmethode | Ringzegen ( Purse Seine). Bij deze vangstmethode wordt de vis ingesloten door een groot net waarna de onderkant van het net met een sluitlin bij elkaar wordt getrokken. Deze vangstmethode heeft geen nadelige effecten voor het bodemleven. |
Vangst gebied
Vangstgebied | Noord oostelijk deel van de Atlantische Oceaan. Ten noorden van Schotland |
Haven van aanvoer | Peterhead |
Ingrediënten
Ingrediënten | Koolvis |
Allergenen | Vis |
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 80 kcal |
333,000 kj | |
Eiwitten | 17,2 gr |
Koolhydraten | 0,0 gr |
- waarvan suikers | 0,0 gr |
Vet | 1,2 gr |
- waarvan verzadigd | 0,2 gr |
Zout | 0,207 gr |
Koolvisfilet
Pollachius Virens
De Koolvis is het onbekende zusje van de Kabeljauw. De koolvis is door zijn zachte visvlees uitstekend geschikt voor verwerking. Zijn volle smaak krijgt de Koolvis van de Haring, Spiering, Sprot en Garnalen waarmee hij zich voedt. Onze Koolvis wordt gevangen in de koude wateren ten Noord-Oosten van Schotland en aan wal gebracht in Peterhead.