Kabeljauwfilet zonder vel

De Kabeljauw voedt zich met kreeftjes, garnalen, mosselen en kleine andere visjes. De Kabeljauw kenmerkt zich door de losse structuur van het visvlees. De kabeljauw die van Meines verkoopt is met ingang van December 2017 100 % MSC gecertificeerd, we weten hoe,waar en wanneer onze vis is gevangen en dat dit op de juiste, verantwoordde wijze gebeurd.
Produktiemethode Wildvangst
Vangstmethode Long line. Bijdeze visserijtechniek worden er lange lijnen in zee uitgezet met hieraan bevestigd korte zijlijnen met aas. Deze visserij wordt als duurzaam beschouwd, aangezien er geen verstoring van het bodemleven plaatsvindt. Aangezien deze visserij voornamelijk s'nachts plaatsvindt is de bijvangst van zeevogels minimaal.
Vangstgebied Noord Atlantische oceaan ten oosten van IJsland
Haven van aanvoer Husavik. De visserij is de belangrijkste inkomensbron van IJsland. De rijke visgronden ten oosten van Ijsland zijn in de jaren 70 zelfs inzet van een aantal gewelddadige confrontaties tussen IJsland en Groot-Brittanië geweest. De zgn. "Kabeljauwoorlogen"
Ingrediënten Kabeljauw
Allergenen Vis
Energie 72 kcal
304,000 kj
Eiwitten 16,4 gr
Koolhydraten 0,0 gr
- waarvan suikers 0,0 gr
Vet 0,7 gr
- waarvan verzadigd 0,1gr
Zout 0,15 gr

Kabeljauwfilet zonder vel

Gadus Morua

De Kabeljauw voedt zich met kreeftjes, garnalen, mosselen en kleine andere visjes. De Kabeljauw kenmerkt zich door de losse structuur van het visvlees.

De kabeljauw die van Meines verkoopt is met ingang van December 2017 100 % MSC gecertificeerd, we weten hoe,waar en wanneer onze vis is gevangen en dat dit op de juiste, verantwoordde wijze gebeurd.