Info
Vangst & productie
Produktiemethode | Wildvangst |
Vangstmethode | Long line. Bijdeze visserijtechniek worden er lange lijnen in zee uitgezet met hieraan bevestigd korte zijlijnen met aas. Deze visserij wordt als duurzaam beschouwd, aangezien er geen verstoring van het bodemleven plaatsvindt. Aangezien deze visserij voornamelijk s'nachts plaatsvindt is de bijvangst van zeevogels minimaal. |
Vangst gebied
Vangstgebied | Noord-oost atlantische oceaan rond de Lofoten |
Haven van aanvoer | Diverse havens op Lofoten. O.a. Sorvagen,Scolvaer,Kabelvag, Hanoya en Nusfjord. |
Ingrediënten
Ingrediënten | Kabeljauw |
Allergenen | Vis |
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 72 kcal |
304,000 kJ | |
Eiwitten | 16,4 gr |
Koolhydraten | 0,0 gr |
- waarvan suikers | 0,0 gr |
Vet | 0,7 gr |
- waarvan verzadigd | 0,1 gr |
Zout | 0,15 gr |
Kabeljauwfilet met vel Noorwegen
Gadus Morua
Lofoten is een archipel van 7 eilanden in het noorden van Noorwegen en ligt ten noorden van de poolcirkel. Lofoten is al duizend jaar het centrum van de Kabeljauwvisserij. In deze regio zijn er al vroeg strenge vangstbeperkende maatregelen genomen. De visvangst is sinds 1875 wettelijk gereguleerd. Vandaag de dag steunt men op aanbevelingen van visserijbiologen bij het vaststellen van quota om de visstand op peil te houden.