Kabeljauwfilet met vel Noorwegen

Lofoten is een archipel van 7 eilanden in het noorden van Noorwegen en ligt ten noorden van de poolcirkel. Lofoten is al duizend jaar het centrum van de Kabeljauwvisserij. In deze regio zijn er al vroeg strenge vangstbeperkende maatregelen genomen. De visvangst is sinds 1875 wettelijk gereguleerd. Vandaag de dag steunt men op aanbevelingen van visserijbiologen bij het vaststellen van quota om de visstand op peil te houden.
Produktiemethode Wildvangst
Vangstmethode Long line. Bijdeze visserijtechniek worden er lange lijnen in zee uitgezet met hieraan bevestigd korte zijlijnen met aas. Deze visserij wordt als duurzaam beschouwd, aangezien er geen verstoring van het bodemleven plaatsvindt. Aangezien deze visserij voornamelijk s'nachts plaatsvindt is de bijvangst van zeevogels minimaal.
Vangstgebied Noord-oost atlantische oceaan rond de Lofoten
Haven van aanvoer Diverse havens op Lofoten. O.a. Sorvagen,Scolvaer,Kabelvag, Hanoya en Nusfjord.
Ingrediënten Kabeljauw
Allergenen Vis
Energie 72 kcal
304,000 kJ
Eiwitten 16,4 gr
Koolhydraten 0,0 gr
- waarvan suikers 0,0 gr
Vet 0,7 gr
- waarvan verzadigd 0,1 gr
Zout 0,15 gr

Kabeljauwfilet met vel Noorwegen

Gadus Morua

Lofoten is een archipel van 7 eilanden in het noorden van Noorwegen en ligt ten noorden van de poolcirkel. Lofoten is al duizend jaar het centrum van de Kabeljauwvisserij. In deze regio zijn er al vroeg strenge vangstbeperkende maatregelen genomen. De visvangst is sinds 1875 wettelijk gereguleerd. Vandaag de dag steunt men op aanbevelingen van visserijbiologen bij het vaststellen van quota om de visstand op peil te houden.