Dauradefilet

De Nederlandse naam voor de daurade royal is goudbrasem. Deze naam heeft hij te danken aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De wilde daurade royal komt voor vanaf de Nederlandse kust tot en met de middellandse zee. Deze daurade voedt zich met kleine kreeftjes, wormpjes en kleine visjes. Ca 80 % van de daurade royal wordt tegenwoordig gekweekt in de landen rond de middellandse zee. De daurade die van Meines levert komt van een gerenommeerde kwekerij. Deze kwekerij voldoet aan de hoogste eisen en is zowel Global Gap, Friends of the Sea and BRC A status gecertificeerd. Momenteel loopt het traject om als eerste Dorade kwekerij in Turkije het ASC certificaat te verkrijgen. Medio 2017 zal dit proces zijn afgerond. www.globalgap.nlwww.friendofthesea.org
Produktiemethode Gekweekt
Vangstmethode Aquacultuur
Vangstgebied Gekweekt in de Egeïsche Zee voor de turkse kust in de omgeving van Izmir
Haven van aanvoer
Ingrediënten Daurade Royal
Allergenen Vis
Energie 101 kcal
425,000 kj
Eiwitten 17,8 gr
Koolhydraten 0,0 gr
- waarvan suikers 0,0 gr
Vet 3,3 gr
- waarvan verzadigd 1,0 gr
Zout 0,130 gr

Dauradefilet

Sparus Aurata

De Nederlandse naam voor de daurade royal is goudbrasem. Deze naam heeft hij te danken aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De wilde daurade royal komt voor vanaf de Nederlandse kust tot en met de middellandse zee.

Deze daurade voedt zich met kleine kreeftjes, wormpjes en kleine visjes. Ca 80 % van de daurade royal wordt tegenwoordig gekweekt in de landen rond de middellandse zee.
De daurade die van Meines levert komt van een gerenommeerde kwekerij.

Deze kwekerij voldoet aan de hoogste eisen en is zowel Global Gap, Friends of the Sea and BRC A status gecertificeerd.

Momenteel loopt het traject om als eerste Dorade kwekerij in Turkije het ASC certificaat te verkrijgen.

Medio 2017 zal dit proces zijn afgerond.

www.globalgap.nl
www.friendofthesea.org