Info
Vangst & productie
Produktiemethode | Gekweekt |
Vangstmethode | Aquacultuur |
Vangst gebied
Vangstgebied | Gekweekt in de Egeïsche Zee voor de turkse kust in de omgeving van Izmir |
Haven van aanvoer |
Ingrediënten
Ingrediënten | Daurade Royal |
Allergenen | Vis |
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 101 kcal |
425,000 kj | |
Eiwitten | 17,8 gr |
Koolhydraten | 0,0 gr |
- waarvan suikers | 0,0 gr |
Vet | 3,3 gr |
- waarvan verzadigd | 1,0 gr |
Zout | 0,130 gr |
Dauradefilet
Sparus Aurata
De Nederlandse naam voor de daurade royal is goudbrasem. Deze naam heeft hij te danken aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De wilde daurade royal komt voor vanaf de Nederlandse kust tot en met de middellandse zee.
Deze daurade voedt zich met kleine kreeftjes, wormpjes en kleine visjes. Ca 80 % van de daurade royal wordt tegenwoordig gekweekt in de landen rond de middellandse zee.
De daurade die van Meines levert komt van een gerenommeerde kwekerij.
Deze kwekerij voldoet aan de hoogste eisen en is zowel Global Gap, Friends of the Sea and BRC A status gecertificeerd.
Momenteel loopt het traject om als eerste Dorade kwekerij in Turkije het ASC certificaat te verkrijgen.
Medio 2017 zal dit proces zijn afgerond.