Eerlijkheid is het lekkerst

Van Meines is trots op de herkomst van zijn vis. Het liefst bezoeken wij elke visser
persoonlijk om samen zijn vis nog beter op de kaart te zetten. Lees hier het verhaal
van de vis die bij jouw op het bord ligt.

Dauradefilet

De Nederlandse naam voor de daurade royal is goudbrasem. Deze naam heeft hij te danken aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De wilde... Meer weten...

Heekfilet

De Europese heek is een grote heeksoort: maximaal 140 cm lang en 15 kilo zwaar. Deze vis leeft op 30 tot 400m diepte en is een roofvis. Hij jaagt... Meer weten...

Kabeljauwfilet met vel Noorwegen

Lofoten is een archipel van 7 eilanden in het noorden van Noorwegen en ligt ten noorden van de poolcirkel. Lofoten is al duizend jaar het centrum... Meer weten...

Kabeljauwfilet zonder vel

De Kabeljauw voedt zich met kreeftjes, garnalen, mosselen en kleine andere visjes. De Kabeljauw kenmerkt zich door de losse structuur van het... Meer weten...

Koolvisfilet

De Koolvis is het onbekende zusje van de Kabeljauw. De koolvis is door zijn zachte visvlees uitstekend geschikt voor verwerking. Zijn volle smaak... Meer weten...

Makreelfilet warm gerookt

De Makreel zwemt in scholen en kan selectief worden gevangen zonder bodemberoering. Het makreelbestand groeit geleidelijk. De makreel wordt aan... Meer weten...

Rauw gepelde Garnaal

Deze Garnalen worden gekweekt in een BAP gecertificeerde kwekerij in India. Om het BAP certificaat te mogen voeren worden kwekerijen en... Meer weten...

Schelvisfilet

Schelvis behoort tot de familie van de Kabeljauwachtigen. De Schelvis heeft als duidelijk kenmerk de zwarte zijlijn en de zwarte vlek achter de... Meer weten...

Scholfilet

De Schol begint zijn levenscyclus als rondvis. Als ze ongeveer 1 cm groot zijn, begint de transformatie naar platvis. Het linkeroog verschuift... Meer weten...

Skreifilet

"De Skrei is een Kabeljauw als geen andere… De naam Skrei betekent in het Noors 'Zwerver'. Tussen eind januari en eind maart voltrekt zich elk... Meer weten...

Victoriabaarsfilet

Wij hebben gekozen voor Victoriabaars met het Naturland certificaat. Dit is een project voor duurzame ambachtelijke visserij in Bukoba in... Meer weten...

Wijting

Wijting is een roofvis en behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. Hij voedt zich kreeftjes garnalen, mosselen, inktvis en kleine visjes... Meer weten...

Zalmfilet Schots met vel

De zalm wordt gekweekt in noord west Schotland. De totale periode van geboorte tot slacht is afhankelijk van het gewenste eindgewicht, ca. 3 jaar.... Meer weten...

Zalmfilet Schots zonder vel

De zalm wordt gekweekt in Noord-West Schotland. De totale periode van geboorte tot slacht is afhankelijk van het gewenste eindgewicht, ca. 3 jaar.... Meer weten...

Zalmfilet Warmgerookt

Bij warm gerookte zalm wordt de zalm eerst geheel ontdaan van graatjes waarna deze in mootjes wordt gesneden. Deze mootjes gaan kort in een pekel... Meer weten...

Zeebaarsfilet

De wilde Zeebaars leeft van de Middellandse zee tot aan de zuidelijke Noordzee en is zomers een veel gevangen vis door de sportvissers voor de... Meer weten...